Schouderklachten – echte oorzaak

Home » Artikelen » Schouderklachten – echte oorzaak
Spread the love

Wat is het

Spanning in de schouders kennen we allemaal naar aanleiding van stress. Je spieren staan strak en vaak voelt het hard aan. De schouders staan vaak naar voren en wat omhoog. Ook trekt het vaak door richting de nek waardoor hoofdpijn ontstaat. De uitdrukking “je draagt veel op je schouders” is hier van toepassing en zegt meer dan je denkt.

Oorzaken van schouderklachten

De oorzaak kan heel divers zijn en toch zijn er een aantal duidelijke pijlers. Heel concreet kun je kijken naar de houding tijdens het werk maar ook daar buiten. Een goede houding is belangrijk maar verander je niet zo makkelijk aangezien het een gewoonte is geworden. Daarom is het belangrijk in alle gevallen naar de oorzaak te kijken. Waarom neem je die houding aan. Waarom staan je spieren zo strak. Zo kijk ik ook naar de oorzaak van stress ofwel spanning. Spierspanning wordt veroorzaakt door een onderliggende reden.

De uitdrukking “Je draagt te veel op je schouders” is eigenlijk heel toepasselijk. Het geeft aan dat er iets is wat jou geraakt heeft vanuit een bepaald patroon. Deze patronen kunnen er al heel lang zitten. Soms spelen die patronen spontaan weer op.

Ben je bijvoorbeeld heel zorgzaam en neem je de problemen van andere op je eigen schouders?  Dan heb je precies het geen wat de uitdrukking op slaat. De zorg voor andere is je te veel wat zich kan uiten in spanning in de schouders. Uiteraard zijn er op deze manier nog veel met oorzaken aan te wijzen en is dat per persoon verschillend. Perfectionisme is ook een vaak voorkomende oorzaak.

Behandeling van schouderklachten

Bij de behandeling van schouder spanning is het meest effectief als er direct naar de oorzaak wordt gegaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je heel gevoelig bent voor emoties van andere. Dat wijst op een probleem met de aarding/gronding. Dat kan komen omdat je vroeger misschien niet erkent bent geweest op je eigen gevoel. Dit kun je met energetische therapie goed behandelen. De techniek Regenesis Touch toch is hier ook zeer effectief bij omdat dit zorgt voor directe ontspanning in de spier en de onderliggende emotie vrijlaat. Uiteraard zijn er meerdere technieken binnen de energetische therapie die goed werken. Dit is per persoon verschillend. Zelf gebruik ik meestal meerdere technieken in 1 behandeling voor het beste resultaat.

Conclusie

Er zijn vele oorzaken van schouderklachten waarbij het zo snel mogelijk gaan naar  de oorzaak het meest effectief werkt. Pak je de onderliggende oorzaak niet aan dan zullen de klachten terugkomen. Energetische therapie kan zeer goed aanvullend werken naast fysiotherapie, message, manuele therapie en meer.

Deel jouw schouder vraagstuk als reactie.

Schouderklachten oplossen?

Reacties

reacties

Comments are closed

WhatsApp chat Chat via WhatsApp